Voormalig toptalent van Ajax stopt al op 28e: ‘Heb er alles aan gedaan’

Als een verrassing komt het niet meer, maar Tom De Mul heeft besloten zijn profloopbaan definitief te staken. De 28-jarige vleugelaanvaller zit al jaren zonder club en vocht voortdurend tegen blessures. Hij kiest er nu zelf voor niet meer door te gaan met de zoektocht naar een nieuwe werkgever en bergt zijn voetbalschoenen op.

De Mul maakte op jonge leeftijd de overstap van het toenmalige Germinal Beerschot naar Ajax. Hij kwam er binnen als een waar toptalent, maar kwam in zijn eerste seizoenen niet verder dan acht wedstrijden. Nadat hij werd verhuurd aan Vitesse sloot hij weer aan in Amsterdam en was hij een seizoen basisspeler, maar in 2007 liet Ajax hem naar Sevilla gaan.

In Spanje werd De Mul niet gelukkig: mede door terugkerend blessureleed speelde hij maar heel weinig wedstrijden. Hij vlamde nog even toen hij terugkeerde in zijn vaderland België en speelde twaalf wedstrijden (vier doelpunten) bij RC Genk. Zijn laatste duel werkte hij ruim vier jaar geleden af, tegen KV Kortrijk. Nu heeft De Mul, die tweemaal uitkwam voor de Rode Duivels, besloten ermee op te houden.

“De beslissing om te stoppen viel me zwaar. Ik heb er alles aan gedaan. Maar de blessures bleven komen”, geeft De Mul te kennen aan de Belgische media. Veel van zijn generatiegenoten in België gaan straks met het nationale team richting het WK 2014. “Het doet pijn om er nu niet meer bij te zijn. Nu zal ik de wedstrijden thuis bekijken met vrienden. Ik zal er even stil van worden, maar ik ben wel blij voor de Belgen. Dit is de beste generatie ooit.”

Tekst: Voetbalzone.nl

Related posts