‘Blind niet ideale, maar wel beste linksback van Nederland’

Louis van Gaal heeft maandagavond bij RTL Late Night zijn zorgen geuit over de linksbackpositie. Volgens de bondscoach is er voor een 4-3-3-systeem geen geschikte verdediger die links achterin kan spelen. Daley Blind is volgens hem de beste optie.

Blind speelde afgelopen weekend tegen Ecuador op het middenveld en het lijkt erop dat hij zich daar ook op moet richten. Met het nieuwe 5-3-2 (of 3-5-2) systeem durft Van Gaal het wel aan om jonkies Terence Kongolo en Patrick van Aanholt op te stellen. ‘Toen Strootman geblesseerd raakte, dacht ik in eerste instantie dat Daley Blind daar moest spelen, maar dan heb ik weer geen linksback. Ik vind dat de linksbackpositie mager bezet is.’

‘Blind is niet de ideale linksachter, maar wel de beste van de rest’, vervolgt Van Gaal . ‘Dus ik pas mijn systeem niet alleen aan vanwege de blessure van Strootman, maar ook voor de invulling van de linksbackpositie.’


Daley Blind tijdens zijn debuut-wedstrijd voor Oranje in februari 2012 tegen Italië


Tekst: AjaxShowtime

Related posts