Ajax wilde Belgische WK-verrassing: ‘Maar ik vind de Ligue 1 sterker’

Bondscoach Marc Wilmots van België verraste door Divock Origi op te nemen in zijn definitieve WK-selectie. De negentienjarige aanvaller van Lille speelde nog nooit in het Belgisch elftal en kwam ook pas eenmaal voor Jong België uit, maar heeft blijkbaar al voldoende indruk gemaakt op Wilmots.

In het verleden overtuigde Origi ook de scouts van Ajax van zijn kwaliteiten, zo blijkt uit de woorden van vader Mike Origi. Vier jaar geleden speelde het talent nog voor Racing Genk en deden de Amsterdammers een poging om de jeugdige Belg naar Nederland te halen. Daarnaast was er destijds al belangstelling uit Engeland voor de veelbelovende aanvaller, maar de toen vijftienjarige Origi koos voor Lille.

“We zijn naar Manchester gegaan en Arsenal had gebeld”, vertelt Origi senior aan de Gazet van Antwerpen. “Ajax ook, maar ik vind de Franse competitie sterker dan de Nederlandse. Het fysieke aspect is er bovendien belangrijker”, legt hij de voorkeur voor de Ligue 1 boven de Eredivisie uit. “Ook qua afstand was Lille de beste keuze. Het is niet heel dichtbij, maar je kunt er makkelijk naartoe gaan met de trein.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts