Veel lof voor toekomstig Ajacied: ‘Hij laat echt zien dat hij een Ajax-spits is’

Ajax neemt aan het einde van dit seizoen afscheid van Bojan en ziet wellicht ook spitsen Kolbeinn Sigthorsson en Siem de Jong vertrekken. Daarop anticipeerde de club door Richairo Zivkovic op te halen bij FC Groningen. Volgens voormalig voetballer en analist Erik Meijer kan hij het niveau van Ajax aan.


“Hij is zeventien jaar, maar heeft wel allemaal verschillende manieren van doelpunten maken. Die moet je eerst in je bagage hebben en dat laat hij gewoon zien. Hij scoort de laatste weken aan de lopende band, kiest goed positie in de zestien meter en loert altijd op het randje van buitenspel”, concludeert Meijer nadat hij een aantal beelden heeft geanalyseerd.

Meijer zag dat Zivkovic alle doelpunten binnen het zestienmetergebied maakte. “Hij maakt de ballen gewoon goed af. Je kunt hem bovendien op heel veel verschillende manier gebruiken. Hij heeft een goede snelheid, is een jonge gast en er zit veel energie in. Hij laat echt zien dat hij een Ajax-spits is”, besluit Meijer zijn verhaal bij FOX Sports.

Tekst: Soccernews

Related posts