Veltman: ‘We proberen nieuw systeem uit’

Joël Veltman heeft aangegeven dat Louis van Gaal bij het Nederlands elftal een nieuw systeem erin probeert te slijpen. Van Gaal zei vorige maand al dat hij overweegt om een ander spelsysteem te hanteren, omdat middenvelder Kevin Strootman niet beschikbaar is. “We zijn nu een nieuw systeem aan het uitproberen met meer verdedigers, waarmee we waarschijnlijk ook gaan spelen op het WK”, sprak Veltman volgens OnsOranje.

“Dat houdt in dat we als verdedigers opbouwend sterk moeten zijn en altijd een of twee spitsen tegenover ons hebben.” Hoe bondscoach Van Gaal reageert op deze onthulling van de Ajacied, is nog afwachten.

Hoenderloo
Het Nederlands elftal is woensdag begonnen aan het eerste deel van de voorbereiding op het WK in Brazilië. De voorlopige selectie bestaat nu alleen uit Eredivisiespelers voor wie de competitie al voorbij is.

De eerste wedstrijd van Oranje op het WK is op vrijdag 13 juni tegen Spanje. Dat duel wordt gespeeld in Salvador. De andere twee opponenten in groep B zijn Australië (18 juni, Porto Alegre) en Chili (23 juni, Sao Paulo).

Tekst: Goal.com

Related posts