Riedewald keert terug naar roots in Indonesië

De selectie van Ajax verkast donderdag voor een tiendaagse trip naar Indonesië. Daar worden onder meer twee duels gespeeld tegen Persija en Persib. Voor Jairo Riedewald een uitgelezen kans zich te tonen aan het thuispubliek. De 17-jarige verdediger/middenvelder heeft namelijk Indonesische roots. ,,Dat maakt het voor mij zo leuk om daar naartoe te gaan.”

Riedewald, geboren in Haarlem en getogen in Hoofddorp, is geen alledaagse Noord-Hollander. ,,Mijn vader is een geboren en getogen Surinamer en mijn moeder is half Indisch en half Nederlands, dus ik ben eigenlijk een soort mix van Suriname, Indonesië en Nederland”, legt hij uit. Dat de jonge Ajacied straks voor het eerst in zijn leven afreist naar het geboorteland van zijn oma laat hem niet onberoerd. ,,Dat is heel speciaal. Hoewel het voor mij niet het eerste land zou zijn waaraan ik zou denken als ik drie weken vakantie had. Desondanks heb ik daar natuurlijk wel mijn roots liggen en wonen er nog steeds familieleden van mijn oma, die me kennen of misschien iets hebben gelezen over mij. Dat maakt het voor mij zo leuk om daar naartoe te gaan. Mijn oma was ook blij toen ze hoorde dat ik naar Indonesië zou gaan. Ze woont nu in Nederland, maar ik denk dat ze iedereen op de hoogte zal brengen over ons verblijf daar, dus wie weet zie ik straks nog wat familie. Ik zal er in elk geval tijd voor proberen vrij te maken.”

Lees het hele interview met Jairo Riedewald op: Ajax.nl

Related posts