Sana in de belangstelling van clubs uit Nederland en Zweden

Ajax nam Tobias Sana in de zomer van 2012 over van IFK Göteborg en in zijn eerste maanden in Amsterdam maakte de 24-jarige vleugelaanvaller een prima indruk. Hij werd zelfs opgeroepen voor de nationale ploeg van Zweden, maar inmiddels is hij op een zijspoor beland. Sana maakt zijn minuten bij Jong Ajax en de kans is groot dat hij in de zomer vertrekt.

Zaakwaarnemer Anders Karlsson laat aan Fotbollskanalen weten dat er interesse is van diverse clubs. “Alle voetballers willen minuten maken. Als dat niet het geval is, is dat zorgwekkend. Ja, er is interesse van andere clubs, maar we respecteren zijn contract bij Ajax. Uit welke landen er interesse is? Zweden en Nederland, bijvoorbeeld. De komende maand weten we meer.”

Sana heeft nog een contract voor een jaar en omdat hij bij Ajax totaal buiten de boot is gevallen, is de kans zeer groot dat hij mag vertrokken. In totaal kwam Sana tot zeventien wedstrijden (vier doelpunten) in de hoofdmacht van Ajax. Dit seizoen was de tweevoudig Zweeds international ‘veroordeeld’ tot de beloften. Alfons Groenendijk zette hem 26 keer in en Sana maakte 3 doelpunten in de Jupiler League.

Tekst: Voetbalzone

Related posts