‘Als Bojan de voorbereiding bij Barcelona meemaakt, blijft hij in Camp Nou’

Albert Capellas was in het verleden werkzaam in de jeugdopleiding van Barcelona, maar de afgelopen jaren was hij assistent-trainer bij Vitesse. Hij kent Bojan Krkic, dit seizoen als huurling actief bij Ajax, goed. Hoewel Bojan pas de laatste weken op dreef is in Amsterdam, denkt Capellas dat de jongeling het nog altijd kan maken bij Barcelona.

“Hij is een voetballer die in een groot team kan spelen. Ik ken hem goed, ik vertrouw hem, ik weet wat hij kan”, laat Capellas optekenen in Sport. “Bij Barcelona wordt hij omringd dor spelers als Andrés Iniesta en Xavi, spelers die binnen een halve seconde een kans kunnen creëren. Als Bojan de voorbereiding bij Barcelona speelt, dan blijft hij. Daar ben ik zeker van.”

Volgens Capellas heeft Bojan het bij Ajax gewoon prima gedaan. “Aanpassen is nooit makkelijk. Bij Ajax wordt Nederlands gesproken, hij begon als spits, hij raakte geblesseerd”, somt de Spanjaard op. “In belangrijke wedstrijden, zoals tegen Barcelona en AC Milan in de Champions League en PSV, FC Twente en Vitesse in de Eredivisie, speelde hij uitstekend en maakte hij het verschil. De mensen die hem kennen, weten wat hij te bieden heeft.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts