There are no ads, please add some


Go Ahead Eagles neemt De Bondt transfervrij over van Ajax

Nick de Bondt speelt met ingang van komend seizoen voor Go Ahead Eagles, zo maakt de club uit Deventer woensdagavond bekend. De twintigjarige linkspoot, die als linksbuiten of linksback uit de voeten kan, komt gratis over van Ajax en heeft een contract voor twee seizoenen ondertekend.

De Bondt wordt op de clubsite van Go Ahead Eagles omschreven als ‘een type Piet Keizer, een echte linkspoot’. “Het aantrekken van Nick past precies in ons beleid jonge spelers aan te trekken die bij ons een mooie groei kunnen maken”, licht voorzitter Edwin Lugt toe. Go Ahead Eagles heeft in de tweejarige overeenkomst een optie voor nog een seizoen opgenomen.

De Bondt blonk uit in de jeugd van Vitesse/AGOVV en maakte in de zomer van 2011 de overstap naar Ajax. Op het succesvolle EK Onder-17 in 2011 speelde de linkspoot alle duels. De Bondt viel afgelopen seizoen op in de A1 van Ajax, maar dit seizoen werd hij achtervolgd door blessureleed. Toch speelde hij dit seizoen zestien duels voor het team van Alfons Groenendijk.

Tekst: Voetbalzone

Gerelateerde posts