There are no ads, please add some


Cruijff: ‘Spanjaard Martinez moet De Boer bij Ajax opvolgen’

Mocht Frank de Boer tóch naar Tottenham Hotspur vertrekken, heeft clublegende Johan Cruijff al een opvolger op het oog. Roberto Martinez, trainer van Everton en tevens een goede vriend van El Salvador, zou de honneurs moeten gaan waarnemen in Amsterdam.

Volgens Daily Mail ziet Cruijff in Martinez de ideale coach voor de landskampioen, gezien zijn speelstijl en filosofie die sterke overeenkomsten heeft met het spel van Ajax en FC Barcelona. De legendarische nummer 14 kent de Spanjaard goed, aangezien hij samenwoonde met JC’s zoon Jordi toen beide spelers in Engeland voetbalden.

Martinez tekende echter na het vertrek van David Moyes naar Manchester United voor vier jaar bij de club uit Liverpool. Cruijff zou de Spaanse oefenmeester ervan willen overtuigen dat Ajax jaarlijks om de titel speelt en bijna elk jaar aan Champions League deelneemt en dat dit beter op zijn cv zou staan. Ondanks dat Everton waarschijnlijk de voorronde van het kampioenenbal in Europa gaat missen, heeft Martinez een goede indruk gemaakt bij de club.

Tekst: AD Sportwereld

Gerelateerde posts