Ajax in zee met Fonds Gehandicaptensport, naam prijkt half jaar op uitshirt

Ajax heeft voor de eerste competitiehelft van volgend seizoen een speciale shirtsponsor voor het uitshirt geregeld. De Amsterdammers spelen namelijk een half jaar met het logo van het Fonds Gehandicaptensport op het uitshirt. Dat maakte coach Frank de Boer woensdag bekend op de Ajax-Aegon Sportdag, een sportevenement voor kinderen uit het speciaal onderwijs.

Hoofdsponsor Aegon en Ajax willen met deze actie het fonds helpen om meer aandacht te vragen voor de gehandicaptensport. De shirtreclame is te zien bij wedstrijden van Ajax 1, Jong Ajax en de Ajax Vrouwen in de Eredivisie, Jupiler League, BeNe League en de KNVB Beker.

Trots
“Sport is gezond en belangrijk voor iedereen. Zeker ook voor mensen met een handicap. Daar is extra aandacht voor nodig, maar ook geld”, zegt Frank de Boer in een persbericht van Ajax. “Wij zijn trots dat wij kunnen helpen door met het Fonds Gehandicaptensport het shirt te spelen.”

Ook bij Aegon is men blij met de overeenkomst. “Samen met Ajax staan wij als één man achter het Fonds Gehandicaptensport. In de afgelopen drie jaar stond het FONDS een thuiswedstrijd per seizoen op het shirt van Ajax. Nu het contract met een halfjaar is verlengd willen wij door deze manier het FONDS steunen door ook in de rest van het land aandacht te vragen”, zegt CEO Marco Keim.

De genoemde Ajax-teams blijven bij thuisduels gewoon met Aegon op het thuisshirt spelen, net als bij alle internationale wedstrijden.


Het shirt zoals het al eerder te zien was tijdens de collecteweken van het fonds


Tekst: Goal.com

Related posts