Moisander: ‘Ik hoef zeker niet weg bij Ajax, maar mijn contract loopt volgend jaar af’

Frank de Boer zei begin deze maand dat de komende zomer misschien het moment aanbreekt voor Niklas Moisander om eens om zich heen te kijken. De 28-jarige Fin keerde in de zomer van 2012 terug bij Ajax, nadat hij er in 2006 afscheid had genomen. De centrale verdediger stevent af op zijn tweede landstitel in successie en heeft nog een contract bij de club tot het eind van het seizoen 2014/15.

Als Moisander nog zin heeft in een avontuur elders, lijkt de tijd daar nu wel bijna rijp voor. Toch zegt de stopper zelf dat hij geen haast heeft bij het maken van een keuze. “Ik hoef zeker niet weg. Maar mijn contract loopt aan het einde van het volgende seizoen af. In de zomer komt dus het moment om te verlengen of te vertrekken. Die beslissing hangt af van veel factoren. Daar wil ik het nu nog niet over hebben.”

Zondag speelt Moisander met zijn teamgenoten de bekerfinale tegen PEC Zwolle. Daarna wachten nog competitiewedstrijden tegen Heracles Almelo en NEC en de vraag is of dat de laatste wedstrijden in het rood-witte tenue zullen zijn voor Moisander. In gesprek met het ANP kon de Fins international daar nog geen duidelijk antwoord op geven. “Misschien past mijn speelstijl ook wel het beste bij Ajax. We gaan het zien.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts