Kleinzoon Cruijff gaat spelen in Amerika

Er gaat weer een Cruijff in de Verenigde Staten voetballen. Jesjua Cruijff, kleinzoon van Johan, heeft een driejarig contract getekend bij het Amerikaanse Dayton Dutch Lions.

De 21-jarige linksbuiten werd opgeleid bij FC Barcelona, maar kwam daar niet in aanmerking voor contractverlenging. Via een tweejarig avontuur bij de reserves van het Engelse Wigan Athletic en een eenjarig verblijf bij het Zwitserse Lausanne Sports kwam de jongeling in Amerika terecht.

“We zijn er blij met zijn komst”, vertelt jeugdcoach Sid van Druenen. “Een linksbenige aanvaller, met veel ervaring. Kwalitatief versterkt hij onze selectie.” Jesjua is de zoon van Cruijffs dochter. Zij is getrouwd met Jesus Angoy, die vijf jaar deel uitmaakte van de selectie van FC Barcelona. De doelman kwam in die periode tot negen optredens.

Uiteraard gaat Jesjua Angoy-Cruijff bij Dayton Dutch Lions FC spelen met het rugnummer 14. Johan Cruijff speelde in zijn actieve loopbaan voor Los Angeles Aztecs en Washington Diplomats.

Tekst: Elfvoetbal

Related posts