There are no ads, please add some


Cillessen: ‘Dit is heel apart’

Jasper Cillessen is blij dat Ajax morgen in de Amsterdam ArenA de degens mag kruisen met AZ. „Het liefst had ik vrijdag (gisteren, red.) weer gespeeld”, zei de keeper na de oorwassing in de Europa League tegen Red Bull Salzburg (0-3). „We willen dit gevoel weg voetballen. Als je denkt dat dit een mokerslag is, moet je stoppen. We willen het tegen AZ rechtzetten en moeten winnen. Punt.”

‘Cillessen zocht na afloop naar antwoorden op de vraag hoe het krachtsverschil zó groot kon zijn. „Ik denk dat het een combinatie was: dat Ajax zo slecht was en Salzburg zo goed. Als ik wist waaraan het lag, hadden we het wel veranderd”, zei de teleurgestelde Ajacied. „We slaagden er niet in onder de druk uit te voetballen en dan moet je wat anders proberen. Maar dat lukte ook niet. Als AZ dit heeft gezien, gaan ze het ook proberen.”

De goalie was – net als zijn ploeggenoten – aangeslagen. „Dit is heel apart, had niemand verwacht en is daardoor extra zuur. Ze hebben het ons verschrikkelijk moeilijk gemaakt. Complimenten aan Salzburg. Dit was zo extreem, zo goed. Dat hadden we niet verwacht. Ze spelen het spelletje dat wij ook willen spelen, alleen wat agressiever.”

Tekst: De Telegraaf


Gerelateerde posts