There are no ads, please add some


Hiddink gaat strijd om Stam aan met Ajax en AC Milan

Guus Hiddink treedt na het WK 2014 in dienst als bondscoach bij de KNVB. De bond heeft nog altijd niet officieel bevestigd dat Hiddink het nogmaals mag gaan laten zien bij Oranje, maar alle voortekenen wijzen erop. Ook de staf rondom de ervaren Varssevelder wordt steeds duidelijker zichtbaar. Danny Blind blijft aan als assistent en Ruud van Nistelrooij moet Patrick Kluivert gaan opvolgen: Hiddink denkt daarnaast ook aan de toevoeging van Jaap Stam aan de technische staf.

Stam speelde van 1996 tot 2004 zelf voor het Nederlands elftal en kwam in die periode tot 67 interlands. Hij was twee seizoenen assistent-trainer van Art Langeler bij PEC Zwolle en trad vorig jaar zomer in dienst bij Ajax, de club waar hij zijn profcarrière beëindigde. Daar is hij derde assistent van Frank de Boer, achter Hennie Spijkerman en Dennis Bergkamp. Hij kan op parttime basis bij Oranje gaan werken, schrijft het Algemeen Dagblad zaterdag.

Hiddink moet de strijd aangaan met AC Milan, dat Stam óók graag aan wil trekken. De Rots van Kampen kan de rechterhand van Clarence Seedorf worden in San Siro, nu Mauro Tassotti vertrekt. Hiddink en de KNVB hebben nog niet met de 41-jarige Stam gesproken. Eerder deze week legde De Boer namens Ajax uit dat Stam graag een voornamere rol zou willen vervullen in Amsterdam, met meer invloed.

Tekst: Voetbalzone


Gerelateerde posts