Bergkamp heeft eigen standbeeld onthuld

Onder grote belangstelling onthulde Dennis Bergkamp zaterdagmiddag zijn standbeeld in Londen. Arsenal wil met het kunstwerk de legendarische Nederlandse voetballer eren. Het beeld symboliseert een kenmerkende pose van de oud-international waarin hij een bal uit de lucht plukt. De festiviteiten vonden plaats voor het duel tussen Arsenal en Sunderland.

Dennis Bergkamp bleef zijn emoties met moeite de baas toen hij zaterdag het woord nam tijdens de onthulling van zijn standbeeld voor het Emirates Stadium. De Nederlandse oud-speler van Arsenal, bijgenaamd ‘The Iceman’, toonde zich bijzonder trots en een tikkeltje emotioneel.

“Ik sprak vrijdag met Thierry Henry en hij waarschuwde me al voor dit moment. Hij zei: ‘Alles gaat goed tot het moment dat je gaat praten, dan word je emotioneel’. Dat gebeurt mij nu”, sprak Bergkamp de menigte toe in Londen. “Dit alles doet je realiseren hoeveel goede jaren we hier gehad hebben en hoe groot deze club de afgelopen twintig jaar geworden is. Ik ben blij dat ik daar een rol in heb mogen spelen.”

“Jullie zie mij als een teamspeler en er staat hier weliswaar alleen standbeeld van mij, maar ik denk dat dit beeld onderdeel is van het team waarin ik speelde en me de kans gaf me te onderscheiden. Als je aan dat team denkt, springt niet alleen de kwaliteit van de spelers om je heen eruit, het zijn ook de fantastische manager en alle medewerkers van de club”, aldus Bergkamp.


De familie Bergkamp met het zojuist onthulde standbeeld van Dennis


Tekst: Elfvoetbal

Related posts