Advocaat denkt aan ‘Salzburg-tactiek’ tegen Ajax

Markus Henriksen mag zich namens AZ opmaken voor een basisplaats in het uitduel met Ajax van zondag. Hij is volgens trainer Dick Advocaat de logische vervanger van de geschorste middenvelder Nemanja Gudelj. De coach kan verder over zijn vaste groep beschikken. Het Europese uitduel met Slovan Liberec van donderdag (1-0-zege) heeft AZ geen fysieke schade bezorgd.

Ajax kent voor Advocaat geen geheimen. ‘We weten hoe Ajax speelt. Het is een vervelende ploeg om tegen te spelen, vanwege hun positiespel van achteruit. Ze zijn daarmee een van de weinige ploegen in Europa die dat beheersen. Hij heeft de wedstrijd van Ajax tegen Salzburg nog niet teruggekeken, maar begreep wel dat de Oostenrijkers Ajax vroeg vastzetten. ‘Ik zal erover nadenken om dat ook te doen’, aldus Advocaat.

Tekst: Het Parool

Related posts