De Boer: ‘We moeten proberen ze van de roze wolk af te schoppen’

Na de uitschakeling in de groepsfase van de Champions League moet Ajax verder in het toernooi om de Europa League. Daarin is Red Bull Salzburg de eerste tegenstander. De topclub uit Oostenrijk won dit seizoen alle groepswedstrijden in het op een na belangrijkste Europese clubtoernooi. Frank de Boer is onder indruk van het team dat onlangs Bayern München met 3-0 versloeg.

“Ze hebben veel voetballend vermogen en speelden Bayern helemaal weg. Ik denk dat Bayern misschien twee of drie kansen heeft gehad”, vertelt De Boer via de officiële kanalen van Ajax. Red Bull Salzburg heeft in eigen land liefst zeventien punten voorsprong op de nummer twee. “Ze koppelen snelheid aan techniek en hebben een goede teamspirit.”

Ofschoon Jonathan Soriano en Alan het merendeel van de doelpuntenproductie voor hun rekening hebben genomen, zijn beide voetballers niet het grootste gevaar van Red Bull. “Ik denk dat het grootste gevaar het team zelf is”, stelt de oefenmeester. “Ze zitten op een roze wolk en daar moeten wij ze van af proberen te schoppen. Ik wil zeker de halve finales halen. Of dat realistisch is, moeten we afwachten. Maar die druk moeten we ons opleggen.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts