There are no ads, please add some


De Boer: ‘Selectie Kishna mooie beloning na zijn blessureleed’

Ricardo Kishna is de grootste verrassing in de selectie van Ajax voor het duel van donderdag met Red Bull Salzburg. Trainer Frank de Boer liet woensdag op de persconferentie doorschemeren dat de talentvolle aanvaller in principe niet hoeft te rekenen op speeltijd tegen de Oostenrijkse kampioen.“Kishna zit er bij, dat is een mooie beloning voor hem na zijn blessureleed”, zei De Boer tijdens de persbijeenkomst. “Maar ik denk niet dat hij direct een vervanger is. Ik kies nu nog voor een ander”, doelde De Boer op onder meer Kolbeinn Sigthórsson en Bojan Krkic.

Nicolai Boilesen en Thulani Serero komen in elk geval niet in actie tegen Red Bull, het duo is geblesseerd. De Boer wilde niets zeggen hoe Ajax dat tactisch op zal lossen. “Je wilt als trainer zo min mogelijk wijzigen. Maar aan de andere kant kijk je ook naar de kwaliteiten van de tegenstander.”

De kans lijkt in elk geval klein dat Lucas Andersen, die wel bij de selectie zit, een kans in de basis zal krijgen. “Andersen zit alleen bij de selectie omdat Serero afviel’, aldus De Boer. Andersen speelde bovendien dinsdag de volle negentig minuten bij Jong Ajax.

Tekst: Soccernews


Gerelateerde posts