Supporters regelen onderling dat vak 127 leeg blijft

Ajax neemt het op tegen Red Bull Salzburg en dit betekent naast een Europees avondje ook het moment dat een opgelegde straf moet worden uitgezeten. De Uefa eist dat vak 127 leeg blijft en supporters gaan er zelf voor zorgen dat deze straf wordt uitgezeten.

Er worden geen rijen stewards op het vak gezet en ook geen hekken geplaatst. Slechts twee lange, smalle spandoeken geven aan welk deel van de tribune op Zuid eerste ring leeg moet blijven. Om ervoor te zorgen dat dit deel ook daadwerkelijk leeg blijft, worden diverse maatregelen genomen.

De F-side en beveiliging van het supportershome zien er samen op toe dat de straf – hoe onterecht die op basis van het spandoek ‘Fenian Bastards’ volgens velen ook is – wordt uitgezeten. Anders zijn de gevolgen groot, waarschuwt de F-side. Dat klopt, de Uefa ontploft als dit soort dingen niet goed worden geregeld. Zo goed staat Ajax er bovendien niet op bij de Europese voetbalbond.

Dan zitten we volgende keer met de situatie dat niet een vak, maar een heel tribunedeel of zelfs nog meer leeg moet blijven. Daar heeft niemand belang bij. Ajax niet, de supporters evenmin. Hopelijk wordt het treffen met Red Bull Salzburg een van de vele Europese avondjes die in het verschiet liggen en dan willen de fans Ajax natuurlijk wel op volle kracht steunen.

Kortom, volg donderdag even de aanwijzingen op van de F-side en de beveiliging van het home. De Ajacieden met kaartjes voor vak 127 zijn door Ajax elders op Zuid ondergebracht. Er was genoeg ruimte over.

Alles is geregeld, even die straf uitzitten en dan weer door!

Tekst: Ajaxlife

Related posts