There are no ads, please add some


F-side roept uitvak op: ‘Ajacieden laat je horen!’

We mogen niet naar Ado Den Haag we mogen nog niet naar feyenoord, we mochten niet naar psv. Dus was Utrecht-uit de meest beladen wedstrijd waar Ajaxsupporters naar toe mochten dit jaar.

Toch was dat niet te merken aan de sfeer in het stadion. Het was mat, het was tam. Van beide kanten. Alsof het om een oefenpotje op een zomeravond ging. Dat is de F-Side ook opgevallen. En de Ajacieden van Vak 127 en omstreken zien een structureel probleem.

Ajax speelde als een natte krant. Voor de vierde of vijfde keer achter elkaar waren we niet opgewassen tegen het ‘kip-zonder-kop-voetbal’ van Utrecht. Zonder enig plan vlogen zij er bovenop in de hoop dat zij Ajax zo konden overrompelen. En voor de zoveelste maal had Utrecht succes met deze tactiek. In plaats van dat Ajax zich rustig onder de druk uit voetbalde werden enkele spelers hier zo zenuwachtig van dat Ajax totaal niet aan voetballen toekwam.

Zo strijdlustig als Utrecht op het veld was, zo mat was het op de tribunes. Natuurlijk, na hun gelijkmaker hoorden we ze eventjes en hier en daar viel een Palestijns vlaggetje te zien, maar verder was het gezapig van hun kant.

Jammer genoeg lijkt het van onze kant ook steeds minder te worden de laatste tijd. Mindere wedstrijden als uit tegen Cambuur en Go Ahead werden nog als incident bestempeld (klein uitvak, slecht zicht, etc.), maar misschien is de kentering in het uitvak wel structureel. Na drie jaren van titels en geweldige uitvakken lijkt er een verzadiging op te treden. Zoals spelers altijd hongerig naar prijzen moeten blijven zullen wij ook altijd de beste moeten willen zijn op de tribunes. Zodra er echter gemakzucht insluipt en iedereen er maar van uitgaat dat het uitvak toch wel produceert krijg je de beleving zoals deze de laatste paar uitwedstrijden was.

Elke keer moeten we simpelweg presteren, net zoals wij dat eisen van onze spelers. Een snipperdag nemen doe je maar op maandag, op zondag moeten we 90 minuten knallen, met z’n allen. Donderdag speelden we thuis tegen Groningen, waarna er op zondag een herkansing volgt, uit bij Zwolle. Laten we dit keer de spelers wel het goede voorbeeld geven!

Tekst: F Side


Gerelateerde posts