There are no ads, please add some


Moisander: ‘Als we dat tijdens een training doen, schiet De Boer uit zijn slof’

Ajax won donderdag weliswaar van FC Groningen (2-1), maar het tempo was laag en het spel was onzorgvuldig. Dankzij een late kopbal van Kolbeinn Sigthórsson bleven de punten in Amsterdan. Niklas Moisander erkent dat iedereen ‘een beetje slecht speelde’. “Een uitblinker kan ik niet aanwijzen. Binnen de ploeg stond niemand op, dat kan natuurlijk niet. Eigenlijk is dat slecht.”

Moisander speelde een mindere wedstrijd, erkent hij. “Ik was voor de winterstop bezig met een goede fase en erna goed begonnen”, vertelde de Finse verdediger aan AjaxLife. “Een mindere prestatie is niet zo erg, maar het stelt me wel teleur. Ik wil er iedere wedstrijd staan.” De kritiek op het spel van Ajax neemt de laatste weken toe. “Begrijpelijk,” vindt Moisander. “We hebben laten zien dat we goed kunnen spelen en het moet nog ergens zitten.

“Onze makke is: als we slordig spelen, geven we tegenstanders de kans om gevaarlijk te zijn. Als we tijdens een training bepaalde oefeningen zo slecht uitvoeren, schiet Frank de Boer uit zijn slof,” beaamt Moisander, die voorspelt dat men op deze manier elke week problemen krijgt. “De simpele passes gingen verkeerd. We leden volop balverlies, in de eerste fase van de opbouw al. We speelden zeer onzorgvuldig.”

Tekst: Voetbalzone


Gerelateerde posts