De Boer: ‘Vraag me af of Bizot reserverol zou accepteren; Hupperts nog op lijstje’

Doelman Marco Bizot van FC Groningen komt pas bij een vertrek van een van Ajax’ huidige keepers in beeld voor een terugkeer naar Amsterdam. Dat bevestigde trainer Frank de Boer tijdens de persconferentie van vrijdag.

Bizot is bezig aan zijn tweede seizoen bij FC Groningen, maar Ajax kan hem vanwege een speciale clausule relatief gemakkelijk terughalen naar De Arena. Bizot genoot zijn opleiding bij de landskampioen, maar brak niet door en mocht na een verhuurperiode bij SC Cambuur medio 2012 naar Groningen vertrekken.

‘Hij is daar nu al twee jaar nummer 1, dus je moet je afvragen of hij het wel zou accepteren om hier tweede keus te worden. Dat soort zaken moet je allemaal overwegen’, aldus De Boer, die aangeeft dat van een rentree van Bizot op dit moment geen sprake is.

‘We hebben behalve Kenneth Vermeer en Jasper Cillessen ook Mickey van der Hart, die stappen in zijn ontwikkeling maakt. Als we deze drie doelmannen behouden, zijn we daarmee tevreden, maar we moeten natuurlijk wel anticiperen op een mogelijk vertrek van een van de keepers’, vervolgt De Boer.

Hupperts
De Boer bevestigde nog maar eens dat Guus Hupperts van Roda JC nauwlettend in de gaten gehouden wordt door Ajax. ‘Hij staat op een scoutingslijst, maar of hij bovenaan staat zeg ik niet. We hebben hem in de peiling, dat is logisch.’

Tekst: VI.nl

Related posts