There are no ads, please add some


Dijks: ‘Ben klaar voor basis bij Ajax’

Mitchell Dijks wil slagen bij Ajax. De linksback koos afgelopen zomer eieren voor zijn geld en vertrok op huurbasis naar Heerenveen. In Friesland ontwikkelt Dijks zich stormachtig en met Daley Blind op het middenveld in Amsterdam ziet de jonge back kansen.

‘Het gaat heel goed met me. Ik heb op alle fronten gemerkt dat je in nog geen jaar tijd heel veel kunt leren’, vertelt Dijks in het Noord-Hollands Dagblad. ‘Het is hier zoveel anders dan in Amsterdam of Purmerend. Zoveel rustiger en relaxter. Vanaf het moment dat ik in Friesland op mezelf woon, ben ik heel snel volwassen geworden. Een betere keuze dan hierheen te verhuizen, had ik niet kunnen maken. Het bevalt écht goed.’

Na een valse start met twee rode kaarten is Dijks inmiddels uitgegroeid tot een back op wie Marco van Basten kan bouwen. ‘Van de koptraining die hij geeft, leer ik sowieso heel veel. Maar ik denk dat het belangrijkste is dat ik veel vertrouwen van hem krijg. Daardoor kan ik verder groeien. Of het gaat leiden tot een basisplaats bij Ajax volgend jaar, weet ik niet. Dat is wel de bedoeling, maar je weet nooit wat er kan gebeuren in de voetbalwereld. Ik kijk wel hoe het loopt. Dat ik er klaar voor ben, weet ik wel. Daar ben ik zeker van.’

Ajax – SC Heerenveen is voor Dijks de uitgelezen mogelijkheid om te laten zien dat hij is gegroeid. Volgende week zondag gaat hij op bezoek in de ArenA. ‘Op dit moment ben ik er nog niet zo mee bezig. Ik leef echt met de dag tegenwoordig. Als ik klaar ben met de wedstrijd tegen FC Groningen leef ik pas naar Ajax toe. Dit hele jaar is ervoor om mezelf op de kaart te zetten, dus mijn prestaties zijn echt niet alleen afhankelijk van die ene wedstrijd. Maar het is natuurlijk wel leuk als ik juist in Amsterdam een goeie wedstrijd speel. Eigenlijk zijn m’n vrienden er meer mee bezig dan ik. Laatst riepen ze al dat ik kaarten moest regelen voor ze.’

Tekst: Ajaxshowtime


Gerelateerde posts