There are no ads, please add some


Bizot komt met FC Groningen eindelijk in Arena

Marco Bizot keept donderdagavond voor het eerst in De Arena. Niet voor Ajax, waar hij de jeugdopleiding doorliep, maar in dienst van FC Groningen.

‘Ik heb er al eerder gespeeld tijdens benefiet- en jeugdwedstrijden. Maar het is mooi om daar een keer op dit niveau te mogen spelen. Als jeugdspeler van Ajax is voetballen in De Arena een droom. Of dat nu voor Ajax is of met een andere club’, aldus Bizot op de clubwebsite van FC Groningen.

‘Het is een mooi podium om een goede wedstrijd te keepen’, vervolgde hij. Over de wedstrijd tegen Ajax is hij duidelijk. ‘We zullen honderd procent bij de les moeten zijn, anders krijgen we het heel zwaar. Als je niet alert bent, is dat tegen Ajax dodelijk.’

Een andere voormalig Ajacied in de selectie van Groningen is Lorenzo Burnet. Voor hem wordt het niet zijn eerste ontmoeting met de Amsterdammers. De linksback is al langer weg uit de hoofdstad. ‘In het begin was het wel speciaal, maar ik ben al drie jaar speler van FC Groningen, dus dat is nu wel minder geworden.’

Trainer Erwin van de Looi waarschuwt zijn team voor het treffen. ‘Ajax is titelkandidaat nummer één. Het is bekend welke speelwijze zij hanteren. Ajax is heel geduldig en wil de vrije man vinden. We zullen ons echter niet aanpassen maar hooguit wat accenten verleggen binnen onze speelwijze’, aldus de trainer.

‘We gaan door met waar we mee bezig waren. Als niet iedereen daarin mee gaat, wordt het een moeilijk verhaal. Tegen AZ (2-0 nederlaag) zijn we tekort geschoten. Donderdag moeten we mee in het tempo en de beleving van de wedstrijd. Alle elf spelers moeten er klaar voor zijn.’

Tekst: VI.nl


Gerelateerde posts