De Boer verwacht ‘heet middagje Utrecht’

Als vanouds belooft het zondag een heet middagje te worden in de Galgenwaard, waar Ajax het opneemt tegen FC Utrecht. Maar over het nieuws dat de opponent vier nieuwe spelers heeft gehaald, haalt trainer Frank de Boer zijn schouders op. ,,Dat is eerder lastig voor henzelf dan voor ons.’’

Tijdens zijn wekelijkse persconferentie op de Toekomst wordt de coach van Ajax deze vrijdagmiddag direct gevraagd naar de nieuwe aanwinsten van Utrecht. De club uit de Domstad versterkte zich voor het sluiten van de transfermarkt met vier nieuwe spelers, onder wie voormalig psv-spits Danny Koevermans. Spreekt dit in het nadeel van Ajax? De Boer schudt zijn hoofd. ,,Het is eerder lastig voor Utrecht. De nieuwe spelers moeten zich aanpassen aan het team en de speelstijl.’’

Desondanks gaat Ajax een zware wedstrijd tegemoet. De Boer weet het als geen ander. Sinds zijn aantreden bij Ajax heeft hij nog nooit een competitiewedstrijd gewonnen in Utrecht. Als hij wordt geconfronteerd met de bijna klassieke vraag ‘Utrecht uit, altijd lastig?’ kan hij een lach niet onderdrukken. ,,Ja, dat is het zeker. Het wordt een heet middagje en het wordt zeker geen walk-over.’’ Op de vraag waarom Ajax het vaak moeilijk heeft in de Galgenwaard: ,,Het is het duel van het jaar in Utrecht. Doordat het enorm leeft bij de fans, kunnen spelers wat extra’s brengen. Dat is al vaak gebleken. Wij zijn dat gewend. Elke club wil van ons winnen en dat weten we.’’

Tekst: Ajax.nl

Related posts