Jong Ajax klopt FC Oss met 2-1 (incl. fotoverslag)

Jong Ajax heeft heeft zich in de Jupiler League wat omhoog gewerkt ten koste van FC Oss. De Ajacieden wonnen op het bijna lege sportpark De Toekomst met 2-1, maar kregen het in de slotfase nog onnodig benauwd.

Namens de Ajaxtalenten, onder wie Stefano Denswil, Lerin Duarte en Tobias Sana, opende Dejan Meleg de score 10 minuten voor rust. De Bosniër zag een eerder doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. De hekkensluiter stelde er weinig tegenover. Een schot tegen de onderkant van de lat was het hoogtepunt.

Dieptepunt was het uitvallen van Oss-verdediger Jochem Jansen na te zijn ‘aangeschoten’ door ploeggenoot Marcel van der Sloot. Hij kreeg de bal na een vrije trap van zijn aanvoerder hard op het hoofd. Jansen was groggy, speelde nog wel even door maar werd alsnog gewisseld.

Denswil verdubbelde de marge na de hervatting. Hij kopte raak na een hoekschop. Guyon Philips maakte de slotfase nog onverwacht spannend na een geslaagde counter. Sanny Monteiro bracht hem keurig in stelling. Invaller Jorzolino Falkenstein liet de riantste kans op de gelijkmaker onbenut.

Opstelling Jong Ajax: Van der Hart; Ligeon, Van der Hoorn, Denswil, Riedewald; Lobotka, Andersen, Duarte; Sana, Meleg (89. Keskin), De Bondt (46. Vermeij).


Riedewald


Dejan Meleg in duel met FC Oss speler Gieljan Tissingh


Lucas Andersen


Frank de Boer was aandachtig toeschouwer op De Toekomst


Tobias Sana


Mike van der Hoorn in duel met Guyon Philips


Invaller Vincent Vermeij in duel met FC Oss speler Zdenko Kapralik


Stefano Denswil in duel met FC Oss speler Johnatan Opuku

Related posts