De Boer: ‘Klaassen kan ver komen, misschien wel zover als Bergkamp’

Davy Klaassen wordt dit seizoen soms vergeleken met Dennis Bergkamp. De aanvallende middenvelder van Ajax keek vroeger graag naar hem en naar Jari Litmanen en doet in zijn spel en balbehandeling af en toe denken aan de assistent-trainer van Frank de Boer. De Boer zelf weet niet of Klaassen ooit zo goed kan worden als the Iceman. Wellicht wel, maar De Boer wil niet te hard van stapel lopen.

In gesprek met Voetbal International zegt De Boer dat spelers vergelijken met iemand uit het verleden iets is, dat tegenwoordig erg snel gedaan wordt. De Ajax-trainer verlangt echter nog niet van Klaassen dat hij nu steeds een hoog niveau weet te halen. De aanvallende middenvelder werd lange tijd geplaagd door blessures en weet pas dit seizoen veel wedstrijden mee te pakken en te presteren.

Wel is De Boer blij met hoe Klaassen zich manifesteert. “In zijn bovenkamer zit het wel goed. Of Klaassen het niveau van Bergkamp kan halen? Dat weet ik niet. Hij kàn wel ver komen, misschien wel zover als Bergkamp”, blijft de trainer voorzichtig.

Tekst: Voetbalzone

Related posts