De Boer belt met Al-Thawadi na uitspraken Valcke over winters WK

Ronald de Boer was een voorname pion in het comité dat het WK 2022 naar Qatar moest halen, enkele jaren geleden. De oud-voetballer speelde zelf enkele jaren in het land en wilde zich graag inzetten voor het bid dat de Qatari deden. Uiteindelijk lukte het ook om de FIFA zover te krijgen dat zij het WK toewezen aan Qatar. Sindsdien is er echter het nodige te doen geweest rond het gastheerschap.

Met name de enorme hitte in het land zorgde voor veel vraagtekens: kon er wel in de zomer gespeeld worden, moesten er geen verplichte drinkpauzes ingelast worden en hoe zouden de toeschouwers beschermd worden tegen de verzengde hitte? Woensdag baarde secretaris-generaal Jerôme Valcke opzien, door tegen Radio France te zeggen dat een zomers WK in Qatar er niet inzit.

Hij zei er vanuit te gaan dat het WK naar de winter verplaatst zal worden, vermoedelijk ergens tussen november 2022 en januari 2023. De Boer weet niet of Valcke gelijk heeft, of simpelweg een hersenspinsel heeft uitgesproken. “Ik heb daarom vanmiddag ook maar even gebeld met de CEO van het Qatar 2022-bid, Hassan al-Thawadi. Hij geeft eigenlijk ook aan dat er weinig is veranderd”, laat De Boer weten aan Voetbal International.

“Ze weten in ieder geval van niks. Valcke heeft inderdaad op persoonlijke titel gesproken. Zolang ze in Qatar niks horen, gaan ze ervan uit dat het toernooi in de zomer is”, geeft De Boer aan. Hij zegt dat het geen enkel probleem zal zijn voor de Qatari als het wereldkampioenschap tóch verplaatst wordt naar de winterperiode. Ook dan zal het land er klaar voor zijn, vertelde Al-Thawadi aan De Boer.

Tekst: Voetbalzone

Related posts