De Boer houdt rekening met vertrek De Jong, Blind en Moisander aan eind van dit seizoen

Twaalf maanden geleden voorspelde Frank de Boer in Brazilië dat Christian Eriksen, Siem de Jong en Toby Alderweireld een half jaar later een transfer zouden maken. Eriksen (Tottenham Hotspur) en Alderweireld (Atletico Madrid) vertrokken, maar De Jong bleef. Daarnaar gevraagd zegt De Boer opnieuw rekening te houden met het mogelijke afscheid van drie spelers: Siem de Jong, Daley Blind en Niklas Moisander. “Maar daar houd ik me nog niet echt mee bezig”, aldus de trainer tegenover De Telegraaf.

„Het is natuurlijk vrijwel zeker dat Siem een stap wil maken. En dat is ook normaal, vind ik, als je zo lang bij Ajax speelt en drie keer op rij kampioen bent geworden. Hopelijk komt er een vierde schaal achteraan. Dan is het tijd om de wijde wereld in te stappen. Daley heeft net bijgetekend, dus dat moeten we afwachten. Ik hoop dat Daley blijft. Hij kan zich op zijn nieuwe positie verder ontwikkelen. Maar als er interesse ontstaat, zullen we zien wat er gebeurt”, zegt De Boer.

„En Moisander? Gezien zijn leeftijd moet het nu gebeuren. Ik gun Niklas het allerbeste. Dus als er een mooie club komt, moeten we daar goed over nadenken. Of we er mensen voor terug kunnen krijgen of dat we die al hebben. Ik denk dat we best wel aardige spelers (onder anderen Stefano Denswil, red.) achter hem hebben staan. Maar op dit moment is Niklas een heel belangrijke schakel.”

Tekst: De Telegraaf

Related posts