De Boer: ‘Dat geeft een goed signaal aan de groep, dat ze voor prijzen willen vechten’

Frank de Boer hamert tijdens het trainingskamp van Ajax in Turkije vooral op betrouwbaarheid. De oefenmeester vindt het belangrijk dat spelers elkaar beter leren kennen en ook voor elkaar door het vuur willen gaan.

“Weten dus wanneer je voor iemand een loopactie moet maken. Elkaar gunnen wie de goal maakt, dat soort kleine dingetjes. Dat zijn eigenlijk de belangrijkste kernpunten. De ploeg staat er goed voor. Zaterdag waren er opeens elf spelers die moesten beginnen. Sommigen verplicht, maar sommigen ook niet. Dat geeft alleen maar een goed signaal aan de groep, dat ze voor de prijzen willen vechten”, laat de keuzeheer weten tegenover Ajax TV.

De Boer heeft naast de vaste kern ook drie jonge spelers meegenomen naar Turkije, namelijk Riechedly Bazoer, Ricardo Kishna en Jaïro Riedewald. “Bazoer heeft al wat ervaring bij ons op de training en ik vind dat hij het goed doet. Ook Kishna en Riedewald hebben dit verdiend”, aldus De Boer, die met Ajax twee oefenwedstrijden zal afwerken in Turkije.

Tekst: Soccernews

Related posts