Klaassen: ‘Omhaal tegen Milan heeft nog wel een dag in mijn kop gezeten’

Voor Davy Klaassen lijkt 2013 het jaar van de doorbraak te zijn geweest. Na lang blessureleed kwam de middenvelder in het najaar er in ineens helemaal door. Volgens de Ajacied was het thuisduel tegen Celtic (1-0) cruciaal voor hem.

“Vanaf dat moment bleef ik staan”, zo blikt de jeugdinternational terug met de NOS. “Het was de eerste keer dat het middenveld zo stond (met Daley Blind en Thulani Serero, red.). We hebben het goed gedaan en daarna redelijk volgehouden.”

Nadien ging het geweldig met Klaassen, hij maakte zelfs een hattrick tegen NAC Breda. “Maar die hattrick had ik liever geruild met een doelpunt bij AC Milan. Mijn omhaal heeft nog wel een dag in mijn gedachten gezeten. Als die bal raak was geweest of als we andere kansen hadden benut.”

Ondanks die teleurstelling heeft Klaassen zat doelen voor 2014. “Zelf hoop ik dat we kampioen worden, dat ik zoveel mogelijk speel, fit blijf en basisspeler blijf. Deze ontwikkeling wil ik doorzetten en ik moet zorgen dat ik geen terugval krijg. Aan Oranje of het WK denk ik nog niet. Daar moet ik nog heel goed mijn best voor doen.”

Tekst: Soccernews

Related posts