Europa League-opponent Ajax verlengt met succescoach

FC Salzburg heeft zich langer verzekerd van de diensten van Roger Schmidt. De Duitse succestrainer van de Europa League-opponent van Ajax verlengde zijn aflopende contract tot medio 2016, zo meldde de club vrijdag.


Schmidt trad in de zomer van 2012 aan als opvolger van de ontslagen Nederlandse trainer Ricardo Moniz. De Duitser was direct succesvol met de winst van de beker en de competitie. Ook dit seizoen gaat het primadeluxe met de ploeg van Schmidt; Salzburg staat in de competitie onbedreigd bovenaan met een riante voorsprong van veertien verliespunten op de eerste belager.

“We zitten nu op een hele goede weg, daarin heeft Roger met zijn werk een belangrijk aandeel”, liet technisch directeur Ralf Rangnick weten. Ook in de Europa League doet de ploeg het naar behoren met kwalificatie voor het knock-out-gedeelte, waarin Ajax de eerste tegenstander is.

Tekst: Soccernews

Related posts