Vertonghen: ’15 mei 2011 de mooiste dag uit mijn carrière en mijn leven’

Het is algemeen bekend dat Jan Vertonghen Ajax een warm hart toedraagt. Het is dan ook niet vreemd dat de Belg van Tottenham Hotspur bij Ajax het mooiste moment uit zijn carrière meemaakte.


Op 15 mei 2011 werd Vertonghen met Ajax kampioen van Nederland, door FC Twente in de Amsterdam ArenA met 3-1 te verslaan. “Op de laatste dag van het seizoen tegen de directe concurrent kampioen worden in de Arena, dat was de mooiste dag uit mijn carrière en mijn leven. Of er moeten nog hele gekke dingen met de Rode Duivels gebeuren”, aldus Vertonghen in een uitzending van het programma Karakters op de Belgische zender Canvas.

“Ik denk dat ik me bij Ajax redelijk goed aan kon passen, doordat ik in Antwerpen als puber al harder was geworden. De Amsterdamse mentaliteit ligt niet ver van de Antwerpse houding denk ik”, zegt Vertonghen, die opmerkelijk genoeg tegen Ajax scoorde in een verhuurperiode bij RKC. “Ik speelde toen de beste match van het seizoen. Het is iets heel speciaals om tegen je eigenlijke club te spelen.”

“Ik heb toen gejuicht, tot onvrede van veel Ajacieden. Maar ik juichte niet tegen Ajax, maar tegen de oneerlijkheid die de technische staf van Ajax (Henk ten Cate red.) mij had aangedaan”, aldus de linkspoot.

Tekst: Soccernews

Related posts