De Mos: ‘Iedereen probeert Ajax na te bootsen’

Aad de Mos windt er geen doekjes om. De voetbalanalist is van mening dat Ajax de beste papieren heeft om de landstitel in de wacht te slepen. “Die club denkt altijd twee stappen vooruit en vindt steeds weer een manier om beter te worden. Na het vertrek van Christian Eriksen en Toby Alderweireld heeft Frank de Boer al weer een nieuw, dynamisch middenveld gevonden”.

In het moderne voetbal is de controlerende middenvelder de eerste opbouwer, zoals Philipp Lahm bij Bayern München en nu Daley Blind bij Ajax. Door zulke innovaties loopt Ajax altijd voorop”, zegt hij in een interview met het ANP.

”Met name de rol van Frank de Boer is van groot belang. De voorbije jaren moest Ajax telkens een inhaalslag inzetten om zichzelf tot kampioen te kronen. Het is een verrassing dat De Boer het zo snel weer op de rails heeft gekregen. Ajax steekt er nu met kop en schouders bovenuit.”

Tekst: Voetbalcentraal

Related posts