Cruijff: ‘Ajax doet geen zaken meer met zaakwaarnemers die opleidingsproces niet ondersteunen’

Ajax zal in de toekomst alleen nog maar zaken doen met zaakwaarnemers die het opleidingsproces van de jonge spelers ondersteunen, zo schrijft Johan Cruijff in zijn column maandag in De Telegraaf. Indien zaakwaarnemers het opleidingsproces in de ogen van Ajax frustreren, zal Ajax met hen in de toekomst bij volgende talenten geen zaken meer willen doen. Ajax wil daarmee de macht van de zaakwaarnemers terugbrengen.

In het opleidingsproces moet de zaakwaarnemer volgens Cruijff niet gaan dwarsliggen. “Doet hij dat wel, dan kan de speler op zoek naar een andere club en komt die manager er bij Ajax niet meer in”, is Cruijff stellig. “Komt een ander talent met diezelfde zaakwaarnemer aanzetten, dan heeft hij pech, want de club gaan niet in zee met mensen die uiteindelijk het opleidingsproces verstoren. Zo wordt de filosofie aangescherpt.”

Spelers die hun opleiding bij Ajax volbrengen dienen volgens Cruijff tot hun 22e of 23e bij de club te blijven. “Dan krijgt hij van Ajax ook alle medewerking om door de voordeur te vertrekken. Als een zaakwaarnemer namens de speler van dit traject af wil stappen, dan geeft hij aan geen vertrouwen te hebben in de mensen die de voetballer opleiden. Als je dat vertrouwen niet hebt, dan hoef je ook niet te komen.”

Bron: De Telegraaf

Related posts