Stewards Roda JC moeten zich diep schamen!

Vanmiddag scoort de 17 jarige Riedewald in de 88e en de 92e minuut de 1-1 en de 1-2. Het uitvak barst uit haar voegen van ontlading. De meeste Roda supporters applaudisseren voor hun moegestreden Koempels en zoeken hun weg naar de uitgang. De aanwezige Ajacieden feesten met het uitvak mee. Zo ook een jongetje van een jaar of 10.

Hij pakt zijn Ajax sjaal en toont die trots aan het uitvak. De 1000 aanwezigen Ajacieden beantwoorden met een nieuw liedje en het mannetje sprong vrolijk mee, gadegeslagen door zijn trotse vader.

Toen kwamen de gele jassen van Roda in actie. Een steward liep naar het tweetal toe en pakte de verbijsterde Ajacied z’n sjaal af. Toen de vader, terecht, de sjaal probeerde terug te krijgen schoten 6 collega stewards tevoorschijn en werd de net veroverde Ajax sjaal met man en macht verdedigd. Na een kwartier praten en de nodige ludieke songs uit het uitvak had de man de sjaal van zijn zoon nog steeds niet terug. Helaas was hij te ver van het uitvak af en kon hij een van de massaal aangeboden sjaals van de meegereisde Ajacieden niet aannemen.

Dankzij een aantal andere stewards heeft Bart heeft zijn sjaal terug, heeft hij van een Ajacied in het uitvak de trui van Stefano Denswil gekregen en hij en zijn pa gaan met Ajax-Salzburg lekker op 410 staan. Kan hij zijn passie 90 minuten lang kwijt zonder gestoord te worden door achterlijke kanaries in een gele jas!!

Supporter Roy Bouten, tevens raadslid in Horst aan de Maas, schrijft hier ook een stukje over op zijn Blog.

Related posts