Overmars: ‘Altijd gezegd dat wij onze eigen Maher in de jeugd hebben’

Ajax maakte maandag melding dat Abdel Nouri en Gino Dekker een contract hebben getekend die hen voor meerdere jaren aan de club zal verbinden. Technisch directeur Marc Overmars is lovend over het talentvolle duo en is vooral erg te spreken over Abdel Nouri, die vergeleken wordt met Adam Maher.


“Nouri is een beetje een straatvoetballer”, zei Overmars in gesprek met Ajax TV. “Ik zeg weleens dat we onze eigen Maher al in de jeugdopleiding hebben. Het is een beetje dat type speler.” Afgelopen zomer werd Maher veelvuldig in verband gebracht met een overstap naar Ajax. De middenvelder stapte echter over naar psv.

Samen met Nouri, tekende ook Dekker een meerjarige verbintenis. “Ze gaan nu een belangrijke fase in en de komende jaren moeten we gaan zien waar ze staan”, vervolgt Overmars. “Deze jongens hebben echt bewust gekozen om bij Ajax te blijven.”

Volgens Overmars lag de concurrentie voor het talentvolle duo op de loer. “Er was voor Nouri en Dekker ook belangstelling vanuit Nederland en Europa, maar ze zien dat het bij Ajax de goede kant op gaat. Het eerste elftal, dat is pure reclame, met de Klaassens, de Veltmans, de Denswils en noem maar op. Daar willen we natuurlijk ook naar toe.”

Tekst: Soccernews

Zie ook eerdere berichten:
16-12-2013: Ajax contracteert jeugdspelers Dekker en Nouri
20-03-2013: Dekker en Nouri willen helemaal niet vertrekken bij Ajax
20-03-2013: Psv wil Ajax-talenten Dekker en Nouri graag inlijven


Related posts