Fifpro: Transfersysteem faalt op alle fronten

Het huidige transfersysteem in het voetbal faalt op alle fronten en moet volledig op de schop. Dat vindt Fifpro, de mondiale spelersvakbond. „Het ontbreekt in alle opzichten aan een gezonde financiële en sportieve balans.

De rechten van spelers worden systematisch niet gerespecteerd in een systeem dat slecht is voor 99 procent van alle voetballers in de wereld en eigenlijk alleen de allerrijkste clubs en spelersmakelaars bevoordeelt”, aldus voorzitter Philippe Piat dinsdag.

Fifpro bepleit een eerlijker transfersysteem, waarbij voetballers veel meer vrijheid krijgen om van club te verhuizen. Desnoods neemt de vakbond juridische stappen om dat te bewerkstelligen. „Er worden in het huidige systeem exorbitante vergoedingen gevraagd aan spelers die van hun contract af willen. In elke andere industrie zou dat ondenkbaar zijn.”

Tekst: De Telegraaf

Related posts