Laatste 32 clubs in Europa League bekend

De 32 ploegen zijn bekend die na de winterstop in een knock-outschema om de Europa League strijden. Tsjornomorets, Dinamo Kiev (Oek), Swansea City (Wal), Maccabi Tel Aviv (Isr), Maribor (Slv) en Slovan Liberec (Tsj) voegden zich bij de 26 clubs die voor de laatste speelronde al bekend waren. Het gaat om de nummers 1 en 2 uit de 12 poules van Europa League, aangevuld met de acht nummers 3 uit de groepen van de Champions League.

De winnaar van vorig jaar, Chelsea, plaatste zich al voor de knockout-fase van de Champions League en zal de titel dus niet prolongeren. Benfica, dat vorig jaar pas in blessuretijd door een rake kopbal van Branislav Ivanovic de finale verloor, zit wel bij de laatste 32. De Portugezen eindigden als derde in de CL-poule achter Paris Saint-Germain en Olympiakos Piraeus.

De 32 clubs die nog over zijn:
Ajax, AZ (Ned), Fiorentina, Juventus, Lazio Roma, Napoli (Ita), Dnjepr Dnjepropetrovsk, Dinamo Kiev, Sjachtar Donetsk, Tsjornomorets (Oek), Valencia, FC Sevilla, Betis (Spa), Slovan Liberec, Viktoria Plzen (Tsj), Roebin Kazan, Anzji Machatsjkala (Rus), Benfica, FC Porto (Por), FC Basel (Zwi), Ludogorets (Bul), Salzburg (Oos), Esbjerg fB (Den), Eintracht Frankfurt (Dui), KRC Genk (Bel), Olympique Lyon (Fra), Trabzonspor (Tur), Tottenham Hotspur (Eng), PAOK Saloniki (Gri), Swansea City (Wal), Maccabi Tel Aviv (Isr) en Maribor (Slv).

Opponent Ajax:
De opponent van Ajax komt uit het rijtje Napoli, Benfica, Shakhtar Donetsk, FC Basel (allen afkomstig uit de groepsfase van de Champions League) en Valencia, Ludogorets, Red Bull Salzburg, Rubin Kazan, Fiorentina, Eintracht Frankfurt, Racing Genk, Sevilla, Olympique Lyon, Trabzonspor en Tottenham Hotspur.

Related posts