Meleg is tevreden: ‘Ajax is de beste club ter wereld voor jonge spelers’

Dejan Meleg kwam vorig seizoen in het nieuws, toen bleek dat Ajax hem graag wilde hebben. Zijn zaakwaarnemer had een zogeheten ‘wurgcontract’ met hem afgesloten, maar desondanks lukte het de Servische middenvelder om weg te gaan bij Vojvodina en naar Amsterdam te gaan. Hoewel hij nog wacht op een kans in het eerste, is Meleg blij dat hij nu bij Ajax zit.

De negentienjarige middenvelder speelt dit seizoen zijn wedstrijden in de Jupiler League, met Jong Ajax. Trainer Alfons Groenendijk stelde hem tien keer op in de basis en gunde hem vier invalbeurten: Meleg scoorde tot nu toe tegen Jong psv (tweemaal) en Jong FC Volendam. Hij zegt het naar zijn zin te hebben in de hoofdstad. “Ajax is een mooie club, de beste club ter wereld voor jonge spelers.”

In gesprek met Ajax TV geeft Meleg ook aan dat de periode van gewenning er inmiddels wel op zit. Het begin was niet makkelijk, maar nu heeft het talent zijn draai gevonden. “Hoewel ik niet bij het eerste speel, doe ik mijn best om dingen te leren. Het gaat erom jezelf zo snel mogelijk aan te passen en in het eerste te komen. Daarvoor moet ik eerst goed spelen in Jong Ajax.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts