Meespelen De Jong en Emanuelson onzeker

Het meespelen van Nigel de Jong en Urby Emanuelson in het cruciale Champions League-duel van AC Milan met Ajax is onzeker.

Beide spelers kampen met lichte blessures. Vooral in het geval van Emanuelson lijkt de kans klein dat hij er in San Siro bij is tegen zijn oude club. Hij heeft een voetblessure. “Emanuelson krijgt zijn schoen niet aan”, omschreef trainer Massimiliano Allegri op zijn persconferentie. ”Kevin Constant is degene die zijn plek in kan nemen.”

De Jong heeft last van zijn knie en ondergaat dinsdagmiddag nog een test. De Italianen kunnen zeker niet kunnen beschikken over de geblesseerde Ignazio Abate en Robinho. De grieperige Alessandro Matri is een twijfelgeval.

Gelijkspel
AC Milan verkeert niet bepaald in goede vorm. Allegri heeft er desondanks vertrouwen in dat zijn ploeg de volgende ronde bereikt van het miljoenenbal. ”Een gelijkspel levert ons hetzelfde op als een zege”, doelt hij op het feit dat Milan aan een punt al genoeg heeft. ”Maar we moeten het veld op gaan om te winnen.”

De ‘Rossoneri’ zullen volgens de geplaagde coach dus niet alleen achterover zullen leunen. ”We zullen erg attent moeten zijn en kunnen niet alleen maar de 0-0 verdedigen.”Tot nu toe doen we het goed in de Champions League, maar morgen zal het nog beter moeten. Als Ajax aan de bal is, zullen we scherp moeten zijn en geduld moeten tonen.”

Tekst: NuSport

Related posts