Lukoki: ‘Je beseft pas hoe goed Ajax is als je er weg bent’

Jody Lukoki maakt dit seizoen zijn minuten in de Eredivisie op huurbasis bij SC Cambuur. De razendsnelle vleugelspeler behoorde de laatste twee seizoenen tot de A-selectie van Ajax, maar kreeg deze zomer plots te horen dat hij mocht vertrekken. Als huurling bij Cambuur krijgt Lukoki wél de kans veelvuldig in actie te komen op het hoogste niveau in Nederland.



“Ik krijg veel vertrouwen en speel alles”, zegt de aanvaller in gesprek met Ajax Life. “De trainer is veel met me bezig en ik merk dat ik per wedstrijd groei. We willen voetballen van achteruit, hebben geen counterploeg. Net als Ajax trainen we veel op positiespel, als spelen wij meer oefenpartijtjes. Dat ligt me wel. Ik ben geen denker, maar een doener.”

Hoewel hij het goed naar zijn zin heeft in Friesland, hoopt Lukoki een tweede kans te krijgen in Amsterdam. “Ik wil nog steeds terug naar Ajax, maar als mijn geluk daar niet ligt, moet ik het elders zoeken. Ajax begon moeizaam aan het seizoen, maar heeft het goed opgepakt. Als je ziet hoeveel balbezit ze hebben, dat is echt genieten. Je beseft pas hoe goed Ajax is als je er weg bent.”

Bron: Ajaxlife

Related posts