Blind: ‘Poulsen is daarin gewoon wat verder dan dat ik ben’

Ajax speelt woensdagavond in de Champions League tegen AC Milan en het is nog even de vraag wie er linksback zal spelen. Nicolai Boilesen is immers geblesseerd en Frank de Boer wil Daley Blind eigenlijk niet van zijn middenveld halen. Tegen NAC Breda speelde Ruben Ligeon links in de achterhoede van Ajax en De Boer sluit niet uit dat hij woensdag weer zal starten.

Een andere optie is om Blind toch naar achteren te schuiven, zodat Christian Poulsen op het middenveld kan spelen. De Boer gebruikt de Deen vaak om wat extra zekerheid in te bouwen. “Ik denk dat Christian toch wat krachtiger is in duels. Hij is beter in bepaalde mensen uitschakelen, daarin is hij gewoon verder dan ik ben”, zegt Blind tegen Goal. “Op voetballend gebied kan ik misschien wat meer brengen, dus ik denk dat we elkaar wat dat betreft goed aanvullen.”

Boilesen herstelt voorspoedig van zijn hamstringblessure, maar zal dit kalenderjaar niet meer in actie komen. De wedstrijd tegen Roda JC Kerkrade zou de Deen kunnen halen, maar Boilesen neemt liever geen risico. “Ik denk dat het verstandiger is om geen risico te nemen en tijdens het trainingskamp weer echt aan te sluiten”, zegt de back in De Telegraaf.

Tekst: Voetbalzone

Related posts