Rutten: ‘Ajax is favoriet, Twente gevaarlijke outsider’

Vitesse voert momenteel de ranglijst aan en ook FC Twente heeft uitzicht op de eerste plaats, maar Fred Rutten verwacht dat de schaal na 34 wedstrijden weer naar Amsterdam gaat.

De ervaren oefenmeester ziet Ajax als de grote favoriet voor de landstitel. De achterstand op lijstaanvoerder Vitesse bedraagt momenteel twee punten, maar volgens Rutten zal de formatie van Frank de Boer de Eredivisie voor de vierde opeenvolgende keer als winnaar besluiten.

Dat Vitesse na vijftien speelronden een goede uitgangspositie voor de landstitel heeft kwam evenwel niet als verrassing voor de 51-jarige Wijchenaar. “Achterin en op het middenveld is niet zo veel veranderd en daardoor is er een stabiele basis”, zo liet hij het Algemeen Dagblad optekenen.

Toch ziet hij Vitesse niet als favoriet. Met name qua breedte van de selectie heeft Ajax een streepje voor op de Arnhemmers, meent Rutten. “Dat ga je merken als er blessures en schorsingen komen in de loop van het seizoen.”

De regerend landskampioen weet wat er voor nodig is om de schaal uiteindelijk omhoog te mogen hijsen. “Ik zie Ajax uiteindelijk als favoriet voor de landstitel met FC Twente als gevaarlijke outsider. Ajax heeft dat kunstje de afgelopen jaren al vaker geflikt”, weet Rutten.

psv moet de kampioensaspiraties in de ogen van Rutten al vaarwel zeggen. “Als je eenmaal in zo’n situatie zit, is het heel moeilijk om dat om te draaien en een reeks van acht, negen overwinningen neer te zetten. Het gaat echt heel lastig worden.”

Tekst: Goal.com

Related posts