Schilder: ‘Bij Ajax was het toen een puinhoop’

Robbert Schilder geeft aan nooit spijt te hebben gehad van zijn vertrek bij Ajax. De verdediger annex middenvelder kende een onrustige periode bij Ajax en was juist verheugd dat hij mocht vertrekken. Inmiddels staat Schilder op de loonlijst bij FC Twente. Daarvoor was hij actief voor Heracles Almelo en NAC Breda.


“Ik was na een paar jaar eigenlijk ook wel klaar met Ajax”, begint Schilder tegenover Voetbal International. “Er was toen veel gezeur, bij de club was het een puinhoop. Er waren veel wisselende trainers, er was onrust in de leiding en er liepen veel buitenlandse spelers rond die heel veel geld verdienden, maar helemaal niet zo goed waren. Die blokkeerden jou dan.”

Wanneer Frank de Boer al trainer was geweest op het moment dat Schilder nog bij Ajax zat, zou volgens de speler in kwestie zijn loopbaan er anders uitgezien hebben. “Op dit moment is er duidelijkheid, logica en rust. Frank de Boer is een trainer die gericht met je aan de slag gaat en geen verslapping duldt. Het was een stuk beter voor me geweest, als ik destijds De Boer als trainer had gehad.”

Tekst: Soccernews

Related posts