Schoenmaker: ‘Ajax heeft moeite met vroeg opstaan’

Aanstaande zondag trappen ADO Den Haag en Ajax om 12:30 af in het Kyocera Stadion. Voormalig trainer Lex Schoenmaker heeft goede hoop op een stunt van de Hagenaars. Het clubicoon ziet enkele voordelen voor ADO. Dat zegt hij in gesprek met Omroep West.

Schoenmaker was blij dat Ajax afgelopen dinsdag won van FC Barcelona (2-1), maar niet voor het Nederlandse belang. “Ik vind het goed dat Nederland op alle fronten meedoet, maar ik prevaleer toch het Haags belang boven het algemeen belang. Op het moment dat zij zouden verliezen, weten ze als geen ander dat de komende wedstrijd weer van bijzonder belang is.”

Vorig jaar eindigde de ontmoeting tussen de twee rivalen in een 1-1 gelijkspel. “Ik hoop zondag weer. Toen speelden we ook om half één. En zij hebben vaak last van vroeg opstaan, dat kan voor ons een klein voordeel zijn. Ik hoop dat dat doorzet naar aanstaande zondag”, is de oud-speler en -trainer hoopvol.

Schoenmaker wil dat ADO Ajax bestrijdt zoals de Amsterdammers Barcelona succesvol bestreden. “Heel kort erop zitten en proberen baas in eigen huis te zijn. Dat is niet altijd even makkelijk, maar het zal wel moeten zondag. Want met Heerenveen-thuis en Groningen-uit als komende wedstrijden moet je je in ieder geval niet makkelijk naar de slachtbank laten leiden.”

Tekst: Soccernews

Related posts