‘Ajax heeft laten zien dat het mogelijk is om Barcelona te verslaan’

Barcelona bleef in de eerste twintig wedstrijden van dit seizoen ongeslagen, maar dinsdag kwam er een einde aan die indrukwekkende reeks. De ploeg van Gerardo Martino ging in de Champions League met 2-1 onderuit tegen Ajax en de prestatie van de Amsterdammers inspireert de tegenstanders van Barcelona in de Primera División. Zondag wacht het uitduel bij Athletic Bilbao.

Iker Muniain, aanvaller van de Basken, ziet kansen voor Bilbao. “We hebben al gezien dat Barcelona verslagen kan worden”, zegt de dribbelaar tegen Sport. “Ajax heeft laten zien dat het mogelijk is en wij hebben het thuis bovendien altijd goed gedaan tegen Barcelona. Met Dani Alves, Víctor Valdés en Lionel Messi missen ze belangrijke spelers en wij hebben vertrouwen in een goede afloop.”

Na veertien speelronden staat Barcelona bovenaan in de Primera División, met veertig doelpunten. Atlético Madrid heeft er drie minder en staat tweede, terwijl Athletic Bilbao op de vijfde plek staat. De Basken hebben veertien punten minder dan Barcelona.

Tekst: Voetbalzone

Related posts