‘Ajax dichter bij komst John’

Ajax mag hopen op de tijdelijke komst van Ola John. De kans op een winters vertrek van de Benfica-aanvaller wordt steeds groter. De transfer van de 21-jarige flankspeler van FC Twente naar Benfica werd mede mogelijk gemaakt door investeringsmaatschappij Doyen Sports Group. Doyen leverde een financiële bijdrage, in ruil voor een deel van de transferrechten.

Het is de bedoeling dat John vóór 2015 met winst verkocht wordt. Omdat het jeugdexponent van FC Twente in Portugal niet aan spelen toekomt, zou Doyen druk uitoefenen op het clubbestuur van Benfica. Dat stelt Voetbal International. Zonder speeltijd daalt zijn marktwaarde.

Afgelopen zomer was Ajax ook al dicht bij het aantrekken van John. Destijds zette Benfica als gevolg van een blessuregolf een streep door de huurconstructie. Frank de Boer liet onlangs al ontvallen dat John nog steeds bovenaan zijn verlanglijst prijkt.

Tekst: Goal.com

Related posts