Cruijff: ‘Ajax mist Messi niet, de voetballiefhebber wel’

Ajax treft dinsdagavond in de eigen Amsterdam ArenA FC Barcelona. De Catalanen reizen richting Nederland zonder sterspeler Lionel Messi. De Argentijn is geblesseerd en heeft zijn laatste wedstrijd van 2013 inmiddels gespeeld. Volgens Johan Cruijff is het ontbreken van Messi een groot gemis, al zal Barcelona er niet minder sterk door zijn.

“Als je praat over Messi, dan heb je het over een spektakelstuk, een stukje genialiteit. Mooi om te zien. Daar kom je voor naar het stadion, daar ben je voetbalfan voor”, zegt Cruijff in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Een extreem goede voetballer, dus als die niet meedoet is dat een aderlating. Maar het is niet zo dat ze nu met een man minder spelen. Er komt gewoon een andere speler in de plaats.

Zelf maakte Cruijff in de jaren zeventig furore als speler van Barcelona. Hij bewaart nog altijd goede herinneringen aan de club. “Het allermooiste wat ik heb meegemaakt bij Barcelona was de reactie na het kampioenschap. Ik was altijd gewend om gefeliciteerd te worden, maar nu zeiden de mensen tegen me: ‘Bedankt’. Dat was heel vreemd, moet ik zeggen. Maar ik zal het nooit vergeten.”

Tekst: Soccernews

Related posts